El Pont d'Arcalis El Pont d'Arcalis
El Pont d'Arcalis El Pont d'Arcalis & Ariondasa
 
discografia
CD la seca, la meca i les valls d'ANDORRA

LA SECA, LA MECA I LES VALLS D’ANDORRA. (DiscMedi  DM5148-02)

EL PIRINEU D’ANDORRA

La Seca, la Meca i les valls d’Andorra (DiscMedi DM5148-02) és el nou treball discogràfic –el novè de la discografia editada per El Pont d’Arcalís- en els seus 23 anys de funcionament ininterromput, que l’ha convertit en un grup referent en l’àmbit de la música folk i d’arrel del país i, concretament, de les comarques pirinenques.
 
En aquesta ocasió les cançons tradicionals del país veí d’Andorra són el centre al voltant del qual pivota el seu món referencial: cançons del carnaval d’Andorra del 1800 com “La lladra”, “La sota de bastos”, Fadrinets”, “Les noies de moral distreta”, “El Peirot”,... temes reivindicatius com “Les armes de la nostra nació”,... temes instrumentals com “L’As Doro”, “Contrapàs d’Andorra”, “La farandola”,... i amb l’aportació extraordinària dels textos i lletres de cançons creats expressament per l’espectacle a càrrec de l’escriptor andorrà Albert Villaró, recentment distingit amb el premi de narrativa Josep Pla 2014.

Jordi Fàbregas: veu, guitarra, gralla
Jordi Macaya: viola, tarota, ocarina i veu
Isidre “Tito” Pelàez:  tarota, flauta, flautí, ocarina, ximbomba
Joan López: bateria, percussions i veu
Cati Plana: acordió diatònic
Jordi Rotés: tècnic de so

LA PREMSA DIU:
Revista Enderrock digital nº 40 (7/10/14)
http://www.enderrock.cat/edr/numero40/noticia/290
 
Diari BonDia d’Andorra. Entrevista d’Esther Jové 24/12/2014
http://www.bondia.ad/cultura/villaro-escriu-lletres-actuals-al-disc-andorra-del-pont-darcalis
Diari Andorra. Entrevista Andrés Luengo 2/1/2015
 
Pots fer un tast dels nous temes a Enderrock digital nº 53
http://www.enderrock.cat/edr/numero53/disc/4048

el vols comprar?

CD + DVD Foc al tribunal

Foc al tribunal. (DiscMedi-Blau 2011)

Amb aquest disc CD + DVD El Pont d'Arcalís volem celebrar dues dècades de trajectòria ininterrompuda: del 1991 al 2011. Foc al tribunal és el vuitè disc de la nostra producció dedicat al repertori de les comarques dels Pirineus.

El DVD inclou dos documents:
01. El documental "20 ANYS AMB EL PONT D'ARCALÍS" que repassa en imatges i en cançons vint anys de recerca, arranjaments i agitació al voltant dels sons, de la cultura popular i dels costums i la manera d'entendre la vida de la gent de muntanya. Hi apareixen companys de viatge (Ariondassa, Les Violines, Marc Egea, Eduard Casals, Eugeni Gil, Cati Plana, l'Esbart Fontcoberta de Banyoles...) i els vells informadors que, compartint la seva memòria, han mantingut vives unes cançons que parlen de cims nevats, rierols gelats, aire pur, portes de fusta i pobles de pedra.
02. El concert "EL PONT D'ARCALÍS I AMICS" realitzat al Teatre Kursaal de Manresa el dissabte 1 de novembre de 2008 en el marc de la XI Fira Mediterrània, que va ser enregistrat per una unitat mòbil del programa RODASONS de Televisió de Catalunya, amb realització d'Agustí Vila i direcció de Ferran Riera.

el vols comprar?

El Pont d'Arcalís i Les Violines. En directe (DiscMedi, 2007)

La gestació d’aquest treball conjunt de Les Violines i d’ El Pont d’Arcalís que teniu a les mans va començar la primavera del 2006, quan vam rebre la trucada del director del Festival PIR, en Sergio Sánchez, de Jaca, per tal de participar en la programació del Xè Aniversari. En Sergio volia que els dos grups hi fóssim presents, per la nostra història musical coincident en el territori pirinenc, però també tenia clar que volia que preparéssim alguna cosa conjunta i pensada expressament per l’ocasió.
Així ho vam fer i aquell primer encontre a dalt de l’escenari i, sobretot, el bon ambient que hi vàrem establir i el resultat sonor dels temes que hi vàrem interpretar, ens va obrir la gana de preparar tot un espectacle sencer, amb temes i arranjaments nous.

el vols comprar?

Aigua,més aigua! (DiscMedi, 2005)

Amb una pregària per fer ploure del Pallars Jussà, EL PONT D'ARCALÍS us convida a fer el sisè viatge sonor pel Pirineu.
Amb AIGUA, MÉS AIGUA! anirem del País d'Aran al Ripollès.
Als Pallars, demanant pluja i lo Peirot passant per Bresca; una havanera de terra endins i un rabequet per la Garrotxa...i aquell pastor amb el seu vell acordió.
Val d’Aran, Alta Ribagorça, els Pallars, Solsonès, Berguedà, Lluçanès, Alt Urgell, Ripollès, La Garrotxa, AIGUA, MÉS AIGUA!

el vols comprar?

El Pont d'Arcalis. Del pirineu estant

Del Piemont als pirineus (DiscMedi-Blau, 2004)

Concert enregistrat en directe, dissabte 8 de novembre de 2003, a la sala l’Espai de Barcelona. Tècnic de so de sala: Jordi Rotés Tècnic de gravació: Ferran Conangla Mescles i masterització: Estudi Ferran Conangla, abril 2004 Producció artística: Jordi Fàbregas Fotografies: Martí Escuder i Cinzia Berto Disseny: UAN•TU•TRI Dipòsit legal: B-33056-2004 Contractació: Jordi ttel 669.86.60.61 / Chacho tel 00 39 34.77.92.19.34

el vols comprar?

El Pont d'Arcalis. Del pirineu estant

Del pirineu estant (DiscMedi, 2003)

“DEL PIRINEU ESTANT” és el quart enregistrament discogràfic d’ EL PONT D’ARCALÍS basat en els treballs d’investigació i recerca realitzats per Artur Blasco per les contrades pirinenques i publicats en l’obra “A peu pels camins del cançoner”, amb arranjaments musicals de Jordi Fàbregas, excepte el (7*) “El Gall Negre”, de Quim Soler .
En aquesta edició els temes musicals provenen de cantaires informants de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Noguera, el Ripollès i la Garrotxa.

el vols comprar?

El Pont d'Arcalis. De lluna vella

De lluna vella
Tonades i cançons dels Pirineus
(DiscMedi, 2002)

És el tercer treball discogràfic d'EL PONT D'ARCALÍS i representa la definitiva consolidació del grup en el panorama de la música folk del país i, especialment, en referència a la música i a les cançons de les valls pirinenques. Plantejat com a continuació dels dos CD's anteriors Balls i cançons de muntanya (PREMIS ENDERROCK 98. Premi al millor disc de l'any de música folk) i Pirineus (PREMIS FOLC 2001. nŸ1 dels 20 MILLORS DISCOS DE L'ANY. Premi de la crítica especialitzada del sector) basats en el fons documental aplegat per Artur Blasco en la seva obra A peu pels camins del canÃoner i amb arranjaments musicals de Jordi Fàbregas..

el vols comprar?

El Pont d'Arcalis. Pirineus

Pirineus. (DiscMedi, 2001)

El segon treball discogràfic d'El Pont d'Arcalís ha estat guardonat amb el Premi al millor disc de l'any de música folk (Premis Enderrock 98) i Menció Disc Folk del Premi Disc Català de l'Any 1999, de Música sense fronteres, de Ràdio 4

el vols comprar?

El Pont d'Arcalis. Balls i cançons del Pirineu

Balls i cançons del Pirineu (Tram, 1998)

PREMIS ENDERROCK 98. Premi al millor disc de l'any de música folk-, recull de temes instrumentals i cantats, de l'obra "A peu pels camins del cançoner" d'Artur Blasco, i els arranjaments musicals han anat a càrrec de Jordi Fàbregas.

el vols comprar?